top of page

Za predšolske otroke, osnovnošolce in srednješolce ponujava 3 različne komentirane koncerte, ki dopolnjujejo učni načrt v osnovni in srednji šoli ter bogatijo otroško glasbeno izobrazbo.

Spoznavajmo skladatelje

Predšolski otroci / I. triada / II. triada

Spoznavajmo skladatelje je polurni komentiran koncert, nekakšen glasbeni časovni stroj, kjer otroci spoznajo nekatere najpomembnejše skladatelje glasbene zgodovine od renesanse do 20. stoletja. Posamezne skladbe so otrokom morda znane, saj so jih »nekje« že slišali, vendar ne poznajo naslova ali avtorja. Tokrat bodo izvedeli tudi kakšno podrobnost o nastanku teh skladb oziroma zanimivosti iz življenjepisov skladateljev. Komentiran koncert, kjer voditelj otroke nagovarja in jih poziva k sodelovanju, bo odlično dopolnjeval učno snov v osnovni šoli in bogatil otroško glasbeno izobrazbo. Dolžina skladb je prilagojena starosti in koncentraciji otrok. Večina del je prirejenih za duo flavte in kitare, vendar kljub temu zveni prepričljivo in avtentično. Poučno in zanimivo, tako za otroke, kot tudi za odrasle!

Jazzy, bluesy

II. triada / III. triada

Jazzy, Bluesy je polurni komentiran koncert, kjer otroci spoznajo osnove jazzovske in bluesovske glasbe, njen izvor, povezave s klasično glasbo in vpliv na druge zvrsti, kot so pop, rock in južnoameriška glasba. Skladbe so zelo raznolike, od originalnih del za flavto in kitaro, priredb Gershwinovih skladb iz oper in mjuziklov, ki so postale jazzovski standardi, do brazilske glasbe ter rockovskih hitov, na katere je vplival blues. Komentiran koncert, kjer voditelj otroke nagovarja in jih poziva k sodelovanju, bo odlično dopolnjeval učno snov v osnovni šoli in bogatil otroško glasbeno izobrazbo. Dolžina skladb je prilagojena starosti in koncentraciji otrok.  Za otroke zanimivo in zabavno, za odrasle pa celo nostalgično!

Od baroka do Brazilije

III. triada in srednješolci

Ali obstaja povezava med baročno in brazilsko glasbo? Imata lahko dve časovno in kulturno tako odmaknjeni zvrsti sploh kaj skupnega? To bomo lahko ugotovili na tričetrturnem komentiranem koncertu dua Limonium. Barok predstavljajo genialni Bach, Vinci in Weiss, mojster lutnje, Brazilijo pa nacionalni skladatelj Lobos, Machado in skoraj ponarodeli, popularni Jobim. Predstavila pa bova tudi slovenskega skladatelja mlajše generacije, ki ustvarja pod imetniškim imenom Mozo Pelican in obe glasbeni področji povezuje na svoj način. Voditelj poslušalce seznani z značilnostmi baročne in brazilske glasbe ter najpomembnejšimi skladatelji, kar odlično dopolnjuje učni načrt v osnovni in srednji šoli. Posebna kombinacija dveh glasbenih svetov, ki poslušalce pritegne k poslušanju različnih zvrsti glasbe.

bottom of page